Nieuw account?    Vergeten?   
 
 
 
 
 
 

Bestuursleden

Voorzitter: Ton Kuipers

ton


rettizrooV.[antispam].@Herenboerenleimuiden.nl

 

Tuinderszoon, opgegroeid in de zuiderlegmeerpolder op 4 km afstand van de boerderij. Niet getrouwd maar al meer dan 25 jaar gelukkig met Maike en vader van een zoon en dochter. We hebben als gezin op diverse plekken in en rond Kudelstaart gewoond. Daarnaast hebben we ook 4,5 jaar in Barcelona doorgebracht toen ik daar voor mijn werk gestationeerd was. Inmiddels zijn we neergestreken op een mooi plekje in Kudelstaart aan de rand van de Westeinder Plassen op wandel/fietsafstand van de boerderij.

Ik heb mijn hele leven in de tuinbouw gewerkt en diverse functies bekleed bij veredelingsbedrijven. Inmiddels ruim 6 jaar werkzaam als algemeen directeur Europa, Afrika en Midden-Oosten voor een Japans veredelingsbedrijf. Wij veredelen, produceren en verkopen groente en bloemenzaden die over de hele wereld worden gebruikt.

Toen we hoorden van het initiatief om een Herenboerderij op te richten zo dicht bij onze woonplaats hebben we ons direct aangemeld. Ik verbaas me regelmatig over de afstand die ons eten aflegt voordat het op ons bord ligt. Het herenboerenconcept waarbij gezond en biologisch voedsel door een kleine gemeenschap gezamenlijk op een meer door de natuur gedreven wijze, en bovenal lokaal geproduceerd wordt, sprak me dan ook zeer aan.

Er is nog veel te doen om onze boerderij op te starten. Maar ik kijk er naar uit om dit met alle leden te gaan doen en kijk uit naar het moment waarop we met zijn allen kunnen gaan genieten van onze eerste oogst!

Secretaris: Paul de Vreede

paul-de-vreede

 


siraterceS.[antispam].@herenboerenleimuiden.nl

 

Wanneer ik nu rond loop op de boerderij en bedenk hoe we er een jaar bijstonden kan ik alleen maar super trots en dankbaar zijn. Graag draag ik mijn steentje bij aan onze boerderij. Als secretaris ben ik de spil voor de medebestuursleden en de schakel tussen de boeren, het bestuur en andere externe contacten. 

Ik woon in Leiden met mijn vrouw Toyah en onze twee dochters Feija (10jr) en Madee (6 jr). Ik werk als diëtist bij een grote woon/zorg organisatie in Leiden. Van kinds af aan heeft voeding mijn interesse. Van koken samen met mijn moeder tot zelf kok worden. En later de opleiding tot diëtist.

Hebben jullie vragen of willen jullie nader kennis met mij maken dan ben ik geregeld op zaterdag ochtend op de boerderij of mail mij op siraterces.[antispam].@herenboerenleimuiden.nl.

Penningmeester: Hans van Os

hans


retseemgninneP.[antispam].@herenboerenleimuiden.nl


Geboren en getogen Amsterdam, ben ik zo’n 3 jaar geleden gaan samenwonen met mijn huidige vrouw in Alphen aan den Rijn. Inmiddels zijn wij verhuisd naar een vrijstaande woning met een mooi stukje grond. Wij zijn hier naartoe verhuisd omdat we beiden veel van tuinieren houden, inmiddels is een hoek van de tuin in gebruik als moestuin.

Ik werk alweer een flink aantal jaar voor ABN AMRO, de laatste jaren als data-analist. Ik heb heel veel plezier in mijn werk en kan daar prima mijn energie in kwijt. Besturen zit bij ons in de familie in het bloed, zo was mijn opa voorzitter van een Amsterdamse voetbalvereniging in Sportpark De Meer (nee, niet Ajax!). Ik ben zo’n 15 jaar bestuurslid geweest bij de Badminton Vereniging Gaasperdam in Amsterdam Zuid-Oost (vlak bij de Bijlmer), eerst als voorzitter en later als penningmeester.

Gezond, gevarieerd en liefst biologisch eten vind ik erg belangrijk. Groenten kweken in en eten uit mijn moestuin vind ik fantastisch om te doen, daarnaast zorgen 5 kipjes bijna dagelijks voor een ‘biologisch’ eitje. Toen ik hoorde dat in de regio een Herenboerderij zou worden gestart hebben mijn vrouw en ik ons direct aangemeld. En nu ik in Alphen aan den Rijn aardig gesetteld ben, lijkt het me een prima idee om mijn bestuurservaring in te zetten om de Herenboerderij, samen met alle andere leden van de coöperatie, tot een succes te maken.

Inrichting: Clemens van den Helder

clemens

 

gnithcirnI.[antispam].@herenboerenleimuiden.nl

 

Mijn naam is Clemens van den Helder, 56 jaar oud en samen met mijn vrouw wonend in Nieuwkoop. Wij hebben 3 volwassen en op kamers wonende kinderen.

Een tweetal jaren geleden zijn wij met de Herenboeren in aanraking gekomen via een lezing van Lian Tan, en enthousiast geraakt over het verhaal van eerlijk produceren van voedsel met respect voor de natuur en daardoor voor de na ons komende generaties.

Na het bekend worden van de herenboerderij locatie in Leimuiden, na wat bedenktijd ivm met de afstand, lid geworden van de coöperatie. Als gevolg van de ALV mij opgegeven voor een mogelijke bestuursfunctie en na een gesprek met het bestuur als kandidaat bestuurder gevraagd. Bestuurlijke ervaring heb ik opgedaan als voorzitter van de stichting peuterspeelzaal in Nieuwkoop en als voorzitter van de lokale volleybalvereniging. Vanuit mijn diverse werkkringen ben ik bekend met het inrichting van een grote verscheidnheid aan bedrijfspanden en heb daarnaast ook een technische achtergrond in de installatietechniek. In mijn huidige werkkring stuur ik een technische dienst met buitendienstmonteurs aan en ben ik belast met de veiligheid op de werkplek voor onze monteurs.

Al met al nuttige kennis om te proberen tot een efficiënte en veilige inrichting van onze herenboerderij te komen. 

Samen: Lian Tan

lian

 

nemaS.[antispam].@herenboerenleimuiden.nl

 

Mijn naam is Lian Tan, 68 jr., uit Nieuwkoop. Geboren in Indonesië; opgegroeid in het mooie Twente en altijd gewerkt in de Randstad. Mijn werkzame leven in loondienst speelde zich voornamelijk af in (academische) ziekenhuizen waar ik vele disciplines heb mogen ervaren o.a. als verpleegkundige in opleiding en projectcoördinator.

Weten waar het eten vandaan komt, kunnen zien hoe het groeit en welzijn van de mens en
aarde zijn de rode draad in mijn leven.

In 2015 zijn een goede vriend en ik gaan nadenken over een gemeenschappelijke manier om voedsel te produceren met oog voor welzijn van mens, landbouwdieren, bodem en natuur.
In 2017 kwamen we Herenboeren tegen, een opzet die wij ook voor ogen hadden, en besloten die te omarmen.
In 2018 hielden we onze eerste informatiemiddag in de Stal van IVN Nieuwkoop. Stichting Herenboeren Groene Hart was een feit.
In juni 2021 start de eerste herenboerderij in het Groene Hart en mag ik het bestuurslid met portefeuille “Samen” zijn. De Herenboerderij is een gemeenschap en bedrijf waar zichtbaar wordt wat “SAMEN” tot stand kan brengen. Dat is alleen mogelijk wanneer wij elkaar leren kennen.

Jullie zullen mij dan ook zien bij de verschillende evenementen/bijeenkomsten en kunnen mij aanspreken; ook mogen jullie mij altijd bellen of mailen. Samen met jullie en mijn collega bestuursleden zetten we een gezellige, hechte en actieve Herenboeren Aan den Drecht gemeenschap neer.

Hebben jullie er ook zo’n zin in?

Hartelijke Herenboerengroet!

 
 
 
 

Contactgegevens

Vriezekoop Noord 4c
  2451 CS   Leimuiden   
 
ecivresnedel.[antispam].@herenboerenleimuiden.nl
http://www.herenboerenleimuiden.nl