Nieuw account?    Vergeten?   
 
 
 
 
 
 

Subcommissie Biodiversiteit

Leden: Femmie, Wendy, Henkjan, Juriaan en Pauline

Voorzitter: Henkjan Faber 
HenkJan Faber


Wij zien ze vliegen! En dat is maar goed ook. Maar we willen meer… Vogels, vlinders, bijen, sluipwespen, planten en waterdiertjes. Wij willen van de boerderij een mooi (bio)divers leefgebied maken. Dit is goed voor de natuur en voor ons groente en fruit. Verschillende dieren kunnen onze boerderij namelijk helpen bij de bestuiving van de gewassen én het verminderen van vraat. Denk bijvoorbeeld aan uilen die muizen eten en sluipwespen die rupsen uitschakelen. En wist je dat goede bestuiving mooiere en grotere vruchten oplevert?! Heel belangrijk dus om onze flora en fauna te vertroetelen door de biodiversiteit te vergroten.

Biodiversiteit vergroten doen we door:
• Onze manier van boeren, én
• Het plaatsen van onder andere bomen, struiken, hagen en bloemrijke randen op zo veel mogelijk geschikte plekken.

Natuurlijk willen wij ook meten óf en hoe de biodiversiteit de komende jaren verandert. Hierin ligt op dit moment onze grootste uitdaging, het uitdenken en opzetten van een monitoringsprogramma. Hiervoor werken we samen met Herenboeren Nederland en Naturalis.

We hebben al een aantal leden die hebben aangegeven ons te willen helpen op het moment dat er concrete activiteiten of acties komen. Maar daar kunnen zeker nog mensen bij. Dus wil je actief meedenken over biodiversiteit, heb je specifieke kennis van soorten of wil je bijdragen aan het realiseren van de maatregelen en/of het monitoringsprogramma?

Neem dan contact met ons op. 

 
 

Bodemproblemen in mondiaal perspectief (Herenboeren Nederland)


Gezonde bodem (Herenboeren Nijmegen)


Bodembeheer op een herenboerderij (Herenboeren Nederland)


De bodem, de basis van onze herenboerderij (Herenboeren Duinstreek)


 
 
 
 

Contactgegevens

Vriezekoop Noord 4c
  2451 CS   Leimuiden   
 
ecivresnedel.[antispam].@herenboerenleimuiden.nl
http://www.herenboerenleimuiden.nl