Nieuw account?    Vergeten?   
 
 
 
 
 
 
 

Plaats een reactie bij dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Annelies Kimpel
06 jul 2022 13:33

Andere vraag in dit kader. Is er al duidelijkheid over de capaciteit van het energienet rondom de boerderij? Kan het net zoveel panelen aan? Ik was namelijk op een gemeenteraadsvergadering en daar werd gesproken dat Liander in onze gemeente een probleem heeft tav het energienetwerk. Zijn jullie daarvan op de hoogte? Groeten Annelies

Ellen Goemaat
01 jul 2022 11:22

Ik weet niet of ik het goed begrepen heb, maar ben nieuwsgierig wat die 'flinke investering vooraf' bij scenario 4 concreet betekent; welk bedrag zouden we als lid moeten inleggen om dit te kunnen realiseren? Of is dat nog niet duidelijk? Persoonlijk heb ik niet veel kennis van de materie, maar als deskundigen aangeven dat scenario 4 de beste optie is, dan zou ik in eerste instantie hiervoor kiezen.

Krispijn Keijzer 01 jul 2022 22:30
@Ellen Goemaat 01 jul 2022 11:22

Hoi Ellen, De eerste offerte voor de panelen is €28.000,-. Vanuit de tekst van het voorstel van de subcommissie stal kopieer ik deze alinea. Hopelijk verduidelijkt dit voor jou scenario 4: "Als we eigen zonnepanelen op ons dak leggen, dan kunnen we een groot deel de energiekosten van de boerderij besparen. Denk hierbij aan het plaatsen van ongeveer 80 zonnepanelen. Het betekent echter dat we de zonne-installatie voor eigen gebruik moeten voorfinancieren. Op basis van 2 kostenramingen gaat het om ongeveer € 28.000,-. Hoe zouden we dat kunnen voorfinancieren? Een optie zou kunnen zijn om leden - geheel op vrijwillige basis - te vragen één of meerdere certificaten te kopen van bijvoorbeeld € 250,- en deze in 5 tot 7 jaar terug te betalen, indien mogelijk met een compensatie voor rentederving. De terugbetaling komt uit de besparing van energiekosten. Na het afbetalen van de certificaten kunnen we de energiekosten die we niet uitgeven investeren in de boerderij."

Krispijn Keijzer
30 jun 2022 13:09

Gisteren hebben alle certificaathouders (lidnummers) een mail gehad met de uitnodiging om hun mening te geven over dit plan in een meningspeiling. Mocht je geen mail hebben gehad, maar wel een mening, stuur deze dan naar lats.[antispam].@herenboerenleimuiden.nl.

 
 
 
 

Contactgegevens

Vriezekoop Noord 4c
  2451 CS   Leimuiden   
 
ecivresnedel.[antispam].@herenboerenleimuiden.nl
http://www.herenboerenleimuiden.nl