Nieuw account?    Vergeten?   
 
 
 
 
 
 

13 kleine biggen van Herenboeren Aan den Drecht

Geplaatst op 16-01-2023  -  Categorie: Boerennieuws  -  Auteur: Ledjaar&Lian

13 kleine biggen van Herenboeren Aan den Drecht

Dit varkentijdperk, 7 mei 2020 – 11 januari 2023, is afgesloten. Lees hier het verslag incl foto's van de periode dat de varkens op de boerderij waren.

Dieren en varkens in het bijzonder brengen de boerderij tot leven.

De noodzakelijke dagelijkse verzorging, geeft veel bevrediging omdat de dieren op het gedrag van de verzorgers reageren; het kan tot een emotionele band leiden.

Het brengt ook een zware verantwoordelijkheid met zich mee omdat de dieren voor hun gezondheid volledig van ons afhankelijk zijn; als verzorger heb je daarmee te maken. Kun je dat aan?

Toen de kippen kwamen was iedereen blij en was het dè plek om naartoe te gaan na het ophalen van het voedselpakket. Met de varkens werd het rondje over de boerderij groter en bleef men langer.

Tijdens de gesprekken staande bij de dieren en/of aan de koffietafel is iedereen enthousiast als het over de dieren gaat. Echter het verstomd wanneer verteld wordt wat het betekent voor de verzorgers. De 8 leden staan 52 weken iedere dag klaar. Tijdens vakanties vangen de 8 elkaar op.

Stel eens voor dat er 36 leden, 2,5 uur per dag kunnen vrijmaken om de dieren te verzorgen. Dat betekent dat een ieder maar 1 keer in de 4 weken hoeft of wanneer je met tweetallen werkt, wel erg gezellig, slechts om de week.

“Maar ik heb geen ervaring”  is de veel gehoorde terechte reactie. Ervaring is een pré maar NIET noodzakelijk .

De boer of vrijwilligerscoördinator kan je vertellen wat, hoe en waarom iets gedaan wordt en de eerste 4 weken loopt iemand met jou mee.

De boerderij is van ons allemaal; wij zorgen voor elkaar en laten niemand in de steek. Zorg voor de dierenverzorgers en geef je op!


 

Plaats een reactie bij dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Nicole Schweizer
17 jan 2023 10:28

Lian, Ledjaar, Wat een leuk verslag. Ik help nu al bijna een jaar mee. De dieren geven heel veel voldoening Het is mooi om ze te verzorgen. Je leert vanzelf. Ik wist in het begin ook niet alles. Al doende en ook met hulp en kennis van de anderen leer je snel. Dus als je nog zou twijfelen om te helpen, er is altijd iemand die de weg kan wijzen. Ledjaar is er ook. Binnenkort komen er ook nog koeien bij die ook aandacht benodigen. Extra hulp is zeker welkom. Het is zeker gezellig om met een mix aan leden een paar uurtjes op de boerderij te verblijven. Nicole

 
 
 
 

Contactgegevens

Vriezekoop Noord 4c
  2451 CS   Leimuiden   
 
ecivresnedel.[antispam].@herenboerenleimuiden.nl
http://www.herenboerenleimuiden.nl