Nieuw account?    Vergeten?   
 
 
 
 
 
 

Aandoenlijke hereniging

Geplaatst op 24-11-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Linda Pelt

neusje-neusje

Op maandag 30 oktober was het dan zover… onze dekstier Ferdinand was voldoende hersteld van zijn “ingreep” , zodat de pinken ook terug gehaald konden worden naar de stal. Het parcours van de weide naar de stal was deels nog uitgezet van de donderdag daarvoor, toen we de koeien naar de stal hebben begeleid. Maar voor de wat onstuimiger pinken leek het verstandig om toch wat extra barricades neer te zetten, vooral waar ze de bocht om moesten om in de stal te kunnen komen.

Alhoewel ze nu erg tevreden en relaxed met elkaar in de stal samenleven, was het voor de aanwezigen op die bewuste maandag toch best wel een beetje spannend. Want hoe zouden de koeien met Ferdinand en de pinken op elkaar reageren? De pinken hadden sowieso nog nooit kennis gemaakt met Ferdinand, want die is pas gekomen toen zij al naar de weide waren vertrokken. Voor de zekerheid hadden we een schrikdraadlijntje (zonder stroom) van voren naar achterin de stal vastgezet, zodat ze bij binnenkomst nog niet gelijk bij elkaar konden komen.

Gelukkig bleek alle spanning al snel voor niets geweest te zijn. De pinken liepen netjes door de bochten heen en kwamen al loeiend in ene keer de stal in. Het was echt aandoenlijk om te zien hoe er vrijwel direct onder het lijntje door aan elkaar gesnuffeld werd door de moeders met hun kinders.

Binnen een paar minuten hebben we de tussenlijn weggehaald en werd er “hevig” met elkaar kennis gemaakt. Een van de pinken en Ferdinand leken aanvankelijk herrie met elkaar te hebben, maar later werd duidelijk dat ze juist een vriendschappelijke aantrekkingskracht op elkaar hadden.

Zo fijn dat het allemaal goed gegaan is en de hele “kudde” nu weer bij elkaar kan zijn <3


 

Plaats een reactie bij dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Annika Gars
25 nov 2023 17:02

Leuk verhaal Linda! Bedankt.

 
 
 
 

Contactgegevens

Vriezekoop Noord 4c
  2451 CS   Leimuiden   
 
ecivresnedel.[antispam].@herenboerenleimuiden.nl
http://www.herenboerenleimuiden.nl