Nieuw account?    Vergeten?   
 
 
 
 
 
 

Bericht van de Fruit subcommissie

Geplaatst op 23-12-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Fruit Commissie

Bijna alle fruitbomen en bessenstruiken zijn gelukkig goed aangeslagen. In de tussentijd dat het fruit groeide hebben we een eerste versie van een informatiemap gemaakt waarin  informatie is te vinden over de verschillende rassen fruitbomen en bessenstruiken en waar je ze kunt vinden. Deze map ligt in de keet. Aan het beheerplan wordt nog gesleuteld.

De frambozenstruiken hebben tot in november al een geweldige oogst gegeven. Menigeen heeft hier na het werken op het land of bij de proeverij van de uitgifte van kunnen snoepen.

Afbeelding3Afbeelding2 Afbeelding4
Volgend jaar denken we de oogst dmv zelfpluk met bakjes ook bij de uitgifte te kunnen betrekken. Het bessenveld is voor nu “winterklaar”; takken die opgebonden moesten worden zijn keurig aan de staaldraden vastgemaakt en onkruid met name de distels zijn hier verwijderd.

Afbeelding6

Helaas blijkt de groeikracht van het onkruid en het gras mn in de boomgaard sterker dan we hadden verwacht en gaat er -ondanks het worteldoek- veel meer uren werk in het wieden zitten dan we hadden voorzien. Door het weghalen van het gras en onkruid verminderen we de concurrentie om voedingsstoffen uit de aarde en bevorderen we zo de groeikracht en de oogst van de nog jonge bomen en struiken.

 De fruitcie is sinds het najaar samen met andere vrijwilligers doorgaans de derde zaterdag in de maand van 10 tot ca 16 uur in de boomgaard en/of het bessenveld aan het werk.

 In het nieuwe jaar zijn we ook weer voornemens om de derde zaterdag in de maand samen met andere vrijwilligers te wieden bij het fruit. De precieze data zullen op de website worden opgenomen, zodat je in kunt inschrijven als je een keer een dagdeel wilt komen helpen. Overigens staat het wieden van het onkruid in de boomgaard ook op de algemene klussenlijst. Als je je opgeeft ben je natuurlijk niet verplicht om zaterdag van 10.00 tot 16.00 te komen helpen. Ook als je maar een paar uurtjes kan helpen zien we je graag verschijnen. Vele handen maken immers licht werk!


 

Plaats een reactie bij dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 

Contactgegevens

Vriezekoop Noord 4c
  2451 CS   Leimuiden   
 
ecivresnedel.[antispam].@herenboerenleimuiden.nl
http://www.herenboerenleimuiden.nl