Nieuw account?    Vergeten?   
 
 
 
 
 
 

Braafste jongetje van de klas

Geplaatst op 24-11-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Linda Pelt

Zoals iedereen inmiddels wel weet is op dinsdag 14 november jl. helaas weer een landelijke ophok- en afschermplicht ingesteld tegen de vogelgriep. Nou waren we al van plan om het “buitenverblijf” van de kippen, bij toenemende kou en nattigheid, te verplaatsen van de boomgaard naar de kas, maar we verwachtten dat dat pas over een aantal weken nodig zou zijn.

Bij toeval hadden de “werkers op het land” door het slechte weer de maandag tevoren weinig om handen en zijn alvast aan de slag gegaan om de kas met hekwerk en vogelnet (ter bescherming van de folie van de kas) geschikt te maken als scharrelverblijf voor de kippen.

En zo kwam het dat wij Herenboeren in Leimuiden als “braafste jongetje van de klas” op woensdag 16 november onze kippen al een riant warme en droge “buitenplaats” konden bieden, die voldoet aan de ingestelde afschermplicht. Het was mooi om te zien hoe de dames bij aankomst in de kas, direct met z’n allen genoten van een heerlijk stofbad.

En dankzij een gulle gift (maar liefst een palletbox vol), kunnen ze ook als een “zwaan kleef aan” genieten van de gemengde zaden die de verzorgers elke dag voor ze uitstrooien in de kas.

kippen-in-de-kas


 

Plaats een reactie bij dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 

Contactgegevens

Vriezekoop Noord 4c
  2451 CS   Leimuiden   
 
ecivresnedel.[antispam].@herenboerenleimuiden.nl
http://www.herenboerenleimuiden.nl