Nieuw account?    Vergeten?   
 
 
 
 
 
 

Een nieuw seizoen!

Geplaatst op 25-02-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Ton Kuipers

We zijn weer begonnen met het nieuwe seizoen!!

De dagen beginnen inmiddels weer langer te worden en ook op onze boerderij begint alles na een periode van relatieve rust weer op gang te komen.

Het eerste plantgoed staat inmiddels in de kas, de boeren zijn voorbereid op het nieuwe seizoen en hebben al veel zaken ingekocht, er wordt nog steeds gewerkt aan een werk ruimte voor de boeren en een gezamenlijke ruimte in de stal. En ook wordt er hard gewerkt en gesleuteld aan een romneyloods waar we alle werktuigen kunnen gaan stallen. Binnenkort mogen we weer biggen verwelkomen op de boerderij. En als het weer een beetje meewerkt, worden er binnenkort ook diverse hagen geplant. Ook zijn er door de diverse werkgroepen al weer activiteiten opgestart en actieve mensen gesignaleerd op het land en in de stal. Daarnaast staan er in mei en juni open dagen voor de deur.

Ook bestuurlijk gezien zijn we weer begonnen aan een nieuw seizoen. 17 februari hebben we de ALV gehad. Het deed ons als bestuur goed om weer een goede opkomst te zien. Een belangrijk besluit aan het begin van het nieuwe jaar is altijd de goedkeuring voor de investeringen en uitgaven, en daaraan gekoppeld de contributie. Hier is weer ontzettend veel werk aan vooraf gegaan door alle betrokkenen vanuit de diverse commissies, werkgroepen en boeren.  Gelukkig is ook hiervoor weer volledige instemming ontvangen waarvoor namens het bestuur en alle betrokkenen onze hartelijke dank. Daarnaast hebben we in de ALV een toelichting gegeven op de richting waarin de Herenboeren Nederland organisatie zich beweegt en hebben we toegelicht welke punten we uit het Boer en Visie stuk als bestuur dit jaar op willen pakken. Nu de bedrijfsmatige zaken redelijk op orde beginnen te komen zullen we meer aandacht kunnen besteden aan het coöperatieve en gemeenschaps gedeelte van onze boerderij. Het mag duidelijk zijn dat we daarvoor toch ook echt een bestuurslid Samen nodig hebben ter vervanging van Karin. Maar ook hier wordt aan gewerkt.

Ledjaar en Marrije hebben tijdens de ALV een beknopte tekst en uitleg gegeven over het teeltplan en de ontwikkelingen op de boerderij. En ook werd een doorkijkje geschetst naar nog duurzamere teeltmethoden door de inzet van onze boerderijdieren. Dit zonder dat de opbrengst er onder te leiden heeft of er wellicht zelfs wel op vooruit gaat!  Er werd na afloop nog wat nagedacht over hoe we toch die kippen een onderdak kunnen bieden in de boomgaard zodat we van het constante risico van ophokplicht verlost zijn. Wordt wellicht vervolgt..

Als laatste wisten Ledjaar en Marrije ons nog te verblijden dat we ook dit jaar weer gaan proberen met een pompoen de Drecht over te steken. En jazeker, als bestuur zullen we ook die uitdaging aangaan! We zijn benieuwd welke teams zich nog meer in zullen schrijven.

Kortom, er gebeurt weer van alles op en rond de boerderij en we hopen iedereen weer vaak te zien het komend jaar.

 

Namens het bestuur

Ton


 

Plaats een reactie bij dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 

Contactgegevens

Vriezekoop Noord 4c
  2451 CS   Leimuiden   
 
ecivresnedel.[antispam].@herenboerenleimuiden.nl
http://www.herenboerenleimuiden.nl