Nieuw account?    Vergeten?   
 
 
 
 
 
 

Stand van zaken boomgaard

Geplaatst op 09-10-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Helen Land

Stand van zaken in de boomgaard 

Helaas heeft de juli storm in de boomgaard zoveel schade aangericht dat we hebben moeten besluiten om in plaats van de bamboestokken - die op advies van Fruitzforlife bij de bomen waren gezet- grote palen bij de bomen te plaatsen.

Eerste actie was palen bestellen: dat is goed gelukt met een grote partij (ca 900) voordelige palen.

De tweede actie was de nog niet gepunte palen van een punt voorzien. Uiteindelijk heeft Chris met zijn zonen 40 palen gepunt nadat er een nieuwe bougie in de kettingzaag was gezet. En dan moest de grootste klus: “de palen in de grond bij de bomen krijgen” nog beginnen….Met de gehuurde palenrammer bleek dit al snel -ondanks alle geboden hulp- een flinke tijdrovende en zware klus. Na een dag hard werken waren er nog maar 4 rijen gedaan; nog 24 te gaan…

Edwin heeft daarop samen met Guido een list verzonnen: de palen (ook die zonder punt) met een mobiele graafmachine de grond indrukken. Guido heeft met de hulp van maar een paar mensen alle palen binnen 2 dagen de grond ingedrukt!!

temp-Image56-EVzn temp-Imaged-Hbw-Bq

Nu de palen bij de bomen gezet waren, restte ons nog de laatste actie nl de bomen aan de palen binden. Ook deze klus is nu – met dank aan vele actieve leden-  geklaard. De boomgaard is nu klaar om de eventuele herfst en winter stormen veilig zonder schade te kunnen trotseren.

temp-Imagej-DVQsr temp-Imagenlydyc temp-Imagerds-Dhg

En wat betreft het onkruid wieden en het verwijderen van insecten en parasieten; sinds kort hebben we hulp gekregen van de kippen… …. .. Ze vinden tot nu toe ook de bladeren (en nog overgebleven vruchtjes) van de bessenstruiken nog heel lekker. Het is even afwachten hoe ze zich op termijn gaan gedragen als het nieuwe ervan af is en ze wellicht meer ruimte krijgen.


 

Plaats een reactie bij dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 

Contactgegevens

Vriezekoop Noord 4c
  2451 CS   Leimuiden   
 
ecivresnedel.[antispam].@herenboerenleimuiden.nl
http://www.herenboerenleimuiden.nl