Nieuw account?    Vergeten?   
 
 
 
 
 
 

Nationale Tuinvogeltelling 2022

Geplaatst op 17-01-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Henkjan Faber

Doe mee met de Nationale Tuinvogeltelling

Vrijdag 28, zaterdag 29 of zondag 30 januari 2022

 

roodborst

 

In bovengenoemd weekend is er weer de Nationale Tuinvogeltelling. Als subcommissie Biodiversiteit hadden we jullie graag uitgenodigd om met elkaar de vogels op de boerderij te tellen. Echter, gezien de maatregelen, is het beter om dit een jaar uit te stellen. Dat wil niet zeggen dat je niet mee kunt doen met deze telling, in tegendeel!

WWW.VOGELBESCHERMING.NL/TUINVOGELTELLING

 

 De Nationale Tuinvogeltelling wordt sinds 2001 georganiseerd door Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek Nederland. Dankzij de Tuinvogeltelling weten ze hoe vogels in de winter onze tuinen gebruiken. Met die informatie kunnen zij vogels beter helpen en beschermen. Doe ook mee; het is leuk en nuttig! Tel op vrijdag 28, zaterdag 29 of zondag 30 januari één keer een half uur de vogels in jouw tuin of op jouw balkon. Via de app of de site van de vogelbescherming kun je de resultaten direct doorgeven. En zie je het verschil niet tussen een koolmees en een ekster, geen probleem. De website van de vogelbescherming geeft allerlei tips hoe je de vogels kunt herkennen én hoe je die naar je tuin kunt lokken.

Doen jullie mee? Volgend jaar hopen we natuurlijk gezamenlijk te kunnen tellen in de ‘tuin’ van onze boerderij. Maar het tellen van de vogels in je eigen tuin is natuurlijk ook hartstikke leuk!

 

merel


 

Plaats een reactie bij dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Marja van Leeuwen
26 jan 2022 17:56

Leuk om te lezen, Krispijn. Ook in mijn tuin(tje) volop vogels die af en aan vliegen. En vooral smikkelen van de taartjes.

Krispijn Keijzer
24 jan 2022 21:18

We zijn alvast begonnen! Vooral de taartjes zijn erg in trek... De plaatjes helpen goed voor het tellen bij onze 5 jarige :).

Marja van Leeuwen
23 jan 2022 21:20

Iedereen die deelnam aan de workshop vogeltaartjes maken heeft een telformulier meegenomen. En nog belangrijker: de gemaakte vogeltaartjes zetten ze in de tuin, zodat vogels uitgenodigd worden. Wedden dat alle deelnemers heel veel vogels in de eigen tuin gaan tellen?

 
 
 
 

Contactgegevens

Vriezekoop Noord 4c
  2451 CS   Leimuiden   
 
ecivresnedel.[antispam].@herenboerenleimuiden.nl
http://www.herenboerenleimuiden.nl