Nieuw account?    Vergeten?   
 
 
 
 
 
 

Tweede boer stelt zich voor

Geplaatst op 11-04-2022  -  Categorie: Boerennieuws  -  Auteur: Edwin Eveleens

Mijn naam is Edwin Eveleens en woon in Aalsmeer, ongeveer 20 minuutjes van de boerderij.

Direct vanaf mijn eerste kennismaking met het Herenboerenconcept middels een TV uitzending over de Herenboerderij in Boxtel was ik enthousiast. Hoe mooi is het om samen met anderen in je eigen directe omgeving zelf voedsel te verbouwen en vooral onze verloren connectie met de natuur te herstellen. Eind 2020 vernam ik het bericht dat dit ook hier mogelijk zou zijn. Wat een timing... in een tijd waarin voor steeds meer mensen duidelijk wordt hoe belangrijk het is om lokaal in je basisbehoefte te voorzien, zo biologisch mogelijk en vooral samen met de natuur. Daar wil ik onderdeel van zijn, en dat ben ik dan ook vanaf de allereerste werkzaamheden in juni 2021 op de Herenboerderij aan den Drecht in Leimuiden.

Geboren (1963) in Aalsmeer maar al snel verhuist naar Leimuiden (thans Nieuwveen bij de Tolhuissluis) door de expansie- en pioneersgeest van een seringen kwekende vader. Op de kwekerij opgegroeid met alles wat daarbij hoort op de juiste leeftijd. De complete transformatie van een oud melkveebedrijf van 4 hectare naar een vooraanstaand trekheesterbedrijf van 22 hectare van nabij meegemaakt in een ongekende vrijheid en onbeperkte mogelijkheden. De techniek wekte al jong mijn interesse en heeft uiteindelijk ook mijn opleidingskeuze bepaald. Thans ben ik nog parttime, 24 uur per week, werkzaam in de techniek bij een kleine machinefabriek in Nieuwkoop. Ik heb altijd van diversiteit gehouden en vandaar een kleine organisatie. Betrokken bij het gehele proces bevalt mij het beste.

Eigenlijk brengt dit alles van mijn leven tot nu toe weer samen en ik ervaar waarschijnlijk (deels) dezelfde pioneersgeest van mijn vader. Dit geeft al zoveel voldoening, en daarbij het is prachtig om met zoveel gemotiveerde mensen te creëren en te bouwen aan iets moois voor iedereen. De dynamiek van ‘samen creëren’ heb ik al mogen ervaren als deel van zowel de fruit- als groentecommissie.

Heel graag draag ik daaraan bij met mijn kennis en ervaringen op vele gebieden. Mijn hoofdtaak zal zijn Ledjaar te ondersteunen met de technische zaken zoals mechanisatie en ook de grondbewerking. En daarnaast wil ik ook nog zo ontzettend veel leren over al het andere Herenboerenwerk. Ik voel mij echt bevoorrecht met het aanbod om ‘boer’ te mogen worden en grijp deze unieke kans dan ook met beide handen aan. Tot ziens op de boerderij !!

Edwin-Eveleens


 

Plaats een reactie bij dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Jeannette Meijer
16 apr 2022 15:23

Welkom Edwin en heel veel succes!

Anne van der Bom
14 apr 2022 10:09

Welkom Edwin, veel succes gewenst aan De Drecht. Ik kijk er naar uit om onder jouw hoede op het land te mogen werken!

Hans van IJzendoorn
12 apr 2022 13:26

Welkom als boer Edwin,fijn dat je dat wil zijn,succes.Joke en Hans

Maritta Kea
12 apr 2022 10:27

Wat leuk Edwin! Dit is je op het lijf geschreven. Succes!

Esther Barendrecht
12 apr 2022 08:44

Wat leuk!! Welkom als boer en succes!!

Myra de Bruijn
11 apr 2022 20:43

Heel leuk! Welkom!

Peter Bouwhuis
11 apr 2022 14:00

Edwin welkom bij Herenboeren Leimuiden en heel veel succes.

Krispijn Keijzer
11 apr 2022 11:12

Wat een mooi nieuws! Welkom als "onze" boer Edwin :)

 
 
 
 

Contactgegevens

Vriezekoop Noord 4c
  2451 CS   Leimuiden   
 
ecivresnedel.[antispam].@herenboerenleimuiden.nl
http://www.herenboerenleimuiden.nl