Nieuw account?    Vergeten?   
 
 
 
 
 
 

Vleesuitgifte

Geplaatst op 21-07-2023  -  Categorie: Boerennieuws  -  Auteur: Ledjaar van Houten

Informatie over de vlees uitgifte

 Op zaterdag 29 juli hebben we weer een uitgifte van rundvlees.

Deze uitgifte stond oorspronkelijk gepland eind juni, maar vanwege drukte en personeelstekort bij onze slachter en slager heeft dit een maand vertraging opgelopen en valt de uitgifte van rundvlees nu voor een deel van de leden in hun vakantie.

De uitgifte zal hier uiteraard rekening mee houden en degene die door vakantie niet in de gelegenheid zijn hun vleespakket op te halen zullen dit, zodra ze terug zijn van vakantie, alsnog kunnen doen. We zullen een lijst bijhouden van degene die het pakket nog niet hebben opgehaald – zodat niemand deze vleesuitgifte zal mislopen. Het is diepgevroren en een jaar houdbaar – dat komt dus goed.

Daarnaast wil ik nog laten weten hoe de vlees uitgiftes voor het komende half jaar eruit zien. (Omdat we te maken hebben met levende have en er vanalles anders kan lopen dan ik gepland heb, is onderstaande onder voorbehoud):

Rundvlees: in 2023 nog één keer een uitgifte van een koe van de boerderij De Lindenhorst, waar de eerdere koeien ook vandaan zijn gekomen en één keer van één van onze eigen koeien of kalveren. (De kalveren zijn inmiddels pinken, ze zijn dan 1,5. Ik verwacht dat de os dan groot genoeg is. Mocht dat niet zo zijn en één van onze 5 koeien blijkt niet drachtig, dan zouden we ook voor één van de vijf koeien kunnen kiezen. Hierover zal ik tegen het eind van het jaar iedereen uiteraard nog informeren).

 

Varkens: in 2023 zullen al onze 10 varkens geslacht worden. Vanwege de drukte bij de slager zal ik niet tot het eind van het jaar wachten. Al in september wil ik de eerste groep naar de slager brengen en dan zal ook een uitgifte varkensvlees volgen. Ik verwacht dat we in drie rondes laten slachten en dat dus in 2023 (of begin 2024) nog drie keer varkensvlees uitgegeven zal worden (ik schrijf ‘nog’ omdat we begin 2023 al twee uitgiftes hebben gehad).

 

Schaap/Lam: omdat Peter Boere (een buurman en collega) zijn schapen in de winter op ons weiland en in de zomer op de dijk tegen de herenweg heeft laten grazen krijgen wij van hem twee lammeren. Dit zal in het najaar zijn in een beperkte hoeveelheid, maar niettemin een mooie aanvulling op het pakket.

 

 

 


 

Plaats een reactie bij dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 

Contactgegevens

Vriezekoop Noord 4c
  2451 CS   Leimuiden   
 
ecivresnedel.[antispam].@herenboerenleimuiden.nl
http://www.herenboerenleimuiden.nl