Nieuw account?    Vergeten?   
 
 
 
 
 
 

Vlinderroutes

Geplaatst op 06-04-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: vlindertelling

Mooi weer liefhebber?

 

In april 2022 zijn we op initiatief van de werkgroep Biodiversiteit gestart met vlinders tellen langs 3 vaste routes op de boerderij. We tellen wekelijks tijdens de periode (april tot oktober) om een goed beeld te krijgen van de vlinderpopulatie op ons boerenland en vooral hoe die zich blijft ontwikkelen naarmate de biodiversiteit in beplanting toeneemt. Het tellen kan alleen bij goed weer :-).  We zijn al met wat enthousiaste tellers en kunnen er nog wat extra gebruiken om de hele periode lang wekelijks te kunnen tellen, zodat je zo eens per 3 weken een telling doet van een van de routes. Ook incidentele tellers voor bijvoorbeeld de vakantieperiode zijn welkom. Het tellen van een van de routes duurt ongeveer een half uur.

Komende zaterdag 13 april kun je je bij de registratie van de uitgifte melden als je interesse hebt of meer wilt weten. Wendy is dan aanwezig voor informatie en uitleg.  

Lijkt het je leuk een van de routes te lopen, geef je dan op via onderstaand mailadres en/of sluit indien mogelijk zaterdag aan. Wil je via de mail eerst iets meer uitleg? Stuur dan een mail naar Wendy van de werkgroep biodiversiteit: sredjins.j.ydnew.[antispam].@gmail.com of Josine: knilfenisoj.[antispam].@live.nl

Wil je alvast zelf iets meer lezen over vlinders en de metingen, kijk dan op www.vlinderstichting.nl.

Wendy, Joeri en Josine

 

Vlinders op onze boerderij (foto's Peter Dullemeijer)

Herken jij de vlinders: dagpauwoog, distelvlinder, bont zandoogje en atalanta?

 

dsc00502dsc00509-2dsc07075-3dsc01822


 

Plaats een reactie bij dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 

Contactgegevens

Vriezekoop Noord 4c
  2451 CS   Leimuiden   
 
ecivresnedel.[antispam].@herenboerenleimuiden.nl
http://www.herenboerenleimuiden.nl