Nieuw account?    Vergeten?   
 
 
 
 
 
 

Vlinderroutes

Geplaatst op 23-04-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: vlindertelling

Vlinderroutes

Herhaalde oproep met nieuwe datum!

In april vorig jaar zijn we op initiatief van de werkgroep Biodiversiteit gestart met gemiddeld wekelijks vlinders tellen op twee vaste looproutes en zijn er in het voorjaar al heel wat vlinders geteld: met name bonte zandoogjes, dagpauwogen, distelvlinders, klein geaderd witjes, koolwitjes en kleine vosjes. Dit jaar wordt een derde route toegevoegd en willen we graag de hele periode (april tot oktober) wekelijks tellen om een goed beeld te krijgen van de vlinderpopulatie op ons boerenland en vooral hoe die zich gaat ontwikkelen naarmate het land verder ontwikkeld wordt. Het tellen kan alleen bij goed weer :-).  Er hebben zich al wat enthousiaste tellers gemeld, heel leuk!  We kunnen er nog wat extra gebruiken om de hele periode lang wekelijks te kunnen tellen, zodat je zo eens per maand een telling doet van een van de routes. Ook incidentele tellers voor bijvoorbeeld de vakantieperiode zijn welkom.

Komende zaterdagen  (29 april en 6 mei) geven we voor geinteresseerden om 13u willen een korte toelichting, een informatiepakketje en lopen we gezamenlijk één van de routes.  

Lijkt het je ook leuk af en toe een van de routes te lopen, geef je dan op via onderstaand mailadres en sluit indien mogelijk zaterdag aan. Wil je eerst iets meer uitleg? Stuur dan een mail naar Wendy van de werkgroep biodiversiteit: sredjins.j.ydnew.[antispam].@gmail.com of Josine: knilfenisoj.[antispam].@live.nl

 

Wil je alvast zelf iets meer lezen over vlinders en de metingen, kijk dan op www.vlinderstichting.nl.

Wendy en Josinevlinders


 

Plaats een reactie bij dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 

Contactgegevens

Vriezekoop Noord 4c
  2451 CS   Leimuiden   
 
ecivresnedel.[antispam].@herenboerenleimuiden.nl
http://www.herenboerenleimuiden.nl